Robuust en modern. Het beste uit twee werelden.

In samenwerking met Brutus Boten heeft E-WERF de BR-e ontwikkeld. De BR-e borduurt voort op het enorme succes van de Brutus BR1 en is vanaf de tekentafel opnieuw ontwikkeld voor elektrisch varen.  

De BR-e is een robuuste, onderhoudsvrije elektrische sloep die zich positioneert in het topsegment van de sloepenmarkt. Voor de bouw van de BR-e is gekozen voor 6 mm zeewaardig Aluminium. Dit materiaal kenmerkt zich door een uitermate onderhoudsvrij karakter en een laag gewicht wat de elektrische vaareigenschappen ten goede komt. De BR-e is standaard zéér compleet uitgerust en wordt aangeboden in drie verschillende uitrustingsniveaus. Het is daarnaast mogelijk om al uw specifieke wensen in de bouw mee te nemen.

BR-e SPECIFICATIES

Algemene informatie


Lengte: 758 cm
Breedte: 254 cm
Kruiphoogte: 120 cm
Diepgang: 72 cm
Materiaal: 6mm aluminium

Vaarbereik: Tenminste 8 uur bij kruissnelheid (8km/u)

Motorisering en stroom

Motoren

GreenMarine 8,5kW:
Koppel 81 nm

GreenMarine 17,5kW:
Koppel 180 nmAccu's

AGM: 425 Ah
Tractie: 500 / 690 Ah
Lithium: 375 Ah / 750 Ah

Standaard uitrusting

Vanaf €79500,- incl. BTW

BR-e Specificaties

Wij geloven in producten die ‘af’ zijn en daarom zijn onze sloepen al zeer compleet uitgerust. Het is echter ook mogelijk om de sloep geheel naar eigen wens en inzicht aan te passen. Je kunt hierbij denken aan dikkere stootlijsten om de boot heen voor een nog stoerder uiterlijk of een groter stuurwiel. Wij bieden ook teak vloeren aan of de onderhoudsvrije kunststof variant. . 

BR-e Custom

Wij hebben lang nagedacht over hoe deze fantastische sloep uit te rusten maar jij weet waarschijnlijk zelf het allerbeste wat jouw wensen zijn. Daarom staan wij open voor een gesprek waarin jij aangeeft hoe jouw BR-e uitgerust moet zijn. Wij zullen er alles aan doen om de boot volledig naar jouw wens af te bouwen en je begeleiden met advies waar gewenst en waar nodig.  Onze afleverpakketten kun je hier terugvinden. 

Teak, Tricoya of teak look vloer

Teak geeft een prachtige look aan de boot. Naast echt teak leveren wij ook synthetisch teak met geweldige eigenschappen en een zeer goede prijs kwaliteit verhouding.

Stootlijst

De BR-e is van zichzelf al uitgerust met een prachtige stootlijst. Tegen meerprijs is het ook mogelijk de sloep uit te voeren met een extra dikke stootlijst in elke RAL kleur.

Audio

Stilte is fantastisch maar soms kan een muziekje bij het varen zeer aangenaam zijn. Wij hebben voor de BR-e een prachtig geluidssysteem samengesteld met Fusion audio. Prachtig, diep en helder geluid. Onafhankelijk van het volume.

Buiskap en afdekzeil

Om je BR-e nog beter te beschermen en om het vaarseizoen wat te verlengen is het mogelijk een prachtige buiskap bij te bestellen. Wij kunnen deze in elke gewenste kleur leveren zodat deze mooi aansluit bij de rest van de boot.

Meer informatie?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen je graag alles over dit project.

BR-e Uitrustingspakketten​

BR-e 8,5

De BR-e 8,5 is uitgerust met een 8,5kw motor van GreenMarine. Deze motor levert genoeg kracht om heerlijk comfortabel te varen en is zeer zuinig. Het 425 Ah AGM accupakket zorgt voor een zorgeloze range van 8 uur varen bij een kruissnelheid van 8 km/u. De sloep is zeer compleet uitgerust waardoor jij alleen nog maar hoeft te genieten van deze stoere, stille sloep.

Vanaf €79500,- incl. BTW

BR-e 17,5

De BR-e 17,5 is een stuk sterker dan de BR-e 8,5. Dit betekend niet meteen dat deze een stuk harder kan maar het manoeuvreren wordt met deze motor een stuk gemakkelijker. Daarnaast zal de BR-e 17,5 zich ook gemakkelijk door ruwer water verplaatsen en komt de kracht wel heel erg in de buurt van de oorsprong van de BR: de naoorlogse Rotterdamse havenboten. Maar dan veel stiller.

Vanaf €86950,- incl. BTW

BR-e 17,5GT

De BR-e 17,5 GT heeft dezelfde vaareigenschappen als de BR-e 17,5. Het verschil zit hem in de lithium accu(‘s). Deze accu’s zijn volledig onderhoudsvrij, veilig en hebben een zeer lange levensduur. Daarnaast kan deze accu ook gemakkelijk tussendoor opgeladen worden en is het mogelijk om een generator te gebruiken als range extender of gewoon om de boot weer op te laden. Hiermee neemt de potentiële range wel heel erg veel toe.

Vanaf €91500,- incl. BTW

BR-e Levertijd

We leven momenteel in gekke tijden met hoge vraag naar grondstoffen. Wij hebben hier helaas ook last van maar door goede afspraken met onze toeleveranciers kunnen wij de BR-e met een week of 10 a 12 aan u afleveren. Dat betekend dat u dit seizoen nog kunt genieten van deze geweldig, stoere en stille boot.

In principe hebben wij twee weken nodig met het hele team om de boot af te bouwen nadat het casco gespoten is. In het geval van boten waarbij een hybride aandrijflijn wordt gerealiseerd door een generator set zal de installatie iets meer tijd in nemen. Ook wanneer je speciale wensen hebt dan kost dit soms iets meer tijd. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij proberen je dan een zo goed mogelijke schatting van de productietijd te geven. 

Geïnteresseerd?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen je graag alles over dit project.