Amsterdam zet koers naar uitstootvrije toekomst vanaf 01-01-2025

Amsterdam, 6 juni 2023

In een baanbrekende stap naar duurzaamheid heeft het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam vandaag aangekondigd dat de stad vanaf 1 januari 2025 een uitstootvrije zone zal worden. Deze historische beslissing markeert een belangrijke mijlpaal in de strijd tegen klimaatverandering en luchtvervuiling, waarbij zowel het wegverkeer als de pleziervaart in de binnenstad betrokken zijn.

Deze ambitieuze transitie naar een groenere toekomst betekent dat alle ligplaatshouders met een bhg-vignet tot 2030 de tijd krijgen om over te stappen van fossiele brandstoffen naar duurzamere alternatieven. Deze overgangsperiode is cruciaal voor een soepele en haalbare overgang voor alle betrokkenen.

E-WERF is al jaren een vooraanstaande speler in de maritieme sector en speelt een sleutelrol in deze transitie. Met onze expertise en innovatieve oplossingen bieden wij maatwerk voor elk type boot. Van volledige elektrische ombouw tot doe-het-zelf pakketten via bootombouwen.nl, E-WERF staat klaar om iedereen te ondersteunen bij deze belangrijke overstap. Bezoek onze boot configurator pagina om te zien wat wij voor u kunnen betekenen

Deze verandering is niet alleen een stap voorwaarts voor het milieu, maar biedt ook nieuwe kansen voor de maritieme industrie en bootliefhebbers. De overstap naar elektrisch varen belooft een stillere, schonere en meer duurzame vaarervaring.

Het volledige besluit en de details van de Uitvoeringsagenda Uitstootvrije Mobiliteit zijn beschikbaar in een uitgebreid PDF-document (zie onderaan dit bericht). Dit document biedt inzicht in de specifieke plannen en stappen die de stad Amsterdam zal nemen om deze ambitieuze doelstelling te bereiken.

E-WERF, heeft jarenlange ervaring en toewijding aan duurzaamheid, we zijn trots om een integraal onderdeel te zijn van deze historische verandering. Ons aanbod van elektrische ombouwoplossingen en doe-het-zelf pakketten is niet alleen een antwoord op de groeiende vraag naar duurzame vaaroplossingen, maar ook een bewijs van inzet voor een groenere toekomst.
Wij bieden u een ruimte keuze uit inboard en outboard motoren, maar ook pod en hybride motoren en natuurlijk waterdichte, lithium, accu’s.

Deze overgang naar uitstootvrije mobiliteit is een duidelijk signaal dat Amsterdam zich inzet voor een duurzamere en milieuvriendelijkere toekomst. Het is een uitnodiging aan alle Amsterdammers en bezoekers om deel te nemen aan deze groene revolutie en samen te werken aan een schonere, gezondere stad.

Meer informatie over de elektrische ombouwoplossingen op deze website van E-WERF en de beschikbare doe-het-zelf pakketten, bezoek bootombouwen.nl

Zie hier het gehele besluit:

Uitvoeringsagenda Uitstootvrije Mobiliteit (PDF, 9,7 MB)

× kom direct in contact! Available from 08:00 to 17:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday