E-WERF LiFePO4 accu

De veiligste lithium accu volledig doorontwikkeld voor elektrisch varen

E-WERF: Expert in Lithium Accu’s voor Elektrische Boten


Bij E-WERF hebben we uitgebreide expertise opgebouwd in het werken met verschillende typen accu’s, met een speciale focus op de transitie van traditionele loodzuur batterijen naar geavanceerde lithium accu’s voor elektrische vaartuigen. Onze ervaring wijst uit dat, hoewel loodzuur accu’s (zoals Deep Cycle, AGM, tractie- en Lead Carbon batterijen) beperkte prestaties bieden voor elektrische aandrijvingen in boten, lithium batterijen superieure resultaten leveren, vooral bij dagelijks gebruik.

Van Loodzuur naar Lithium: Een Game Changer voor Elektrische Boten

Sinds 2021 heeft E-WERF de overstap gemaakt naar het gebruik van lithium-technologie in accu’s, die betere prestaties en langere levensduur bieden voor elektrische boten. Onder de lithium accu’s maken we onderscheid tussen: Lithium-Ion (NMC) Accu’s: Bekend om hun hoge energiedichtheid, maar met een voorzichtigheidsvereiste vanwege hun volatiel karakter bij misbruik of storing. Lithium IJzer Fosfaat (LiFePo4 of LFP) Accu’s: Onze voorkeur gaat uit naar deze batterijen vanwege hun stabiliteit en veiligheid.

Kwaliteit en Diversiteit in LiFePo4 Accu’s

De markt voor LiFePo4 accu’s is divers, met het merendeel van de cellen geproduceerd in China. Bij E-WERF richten we ons op het selecteren van cellen van hoge kwaliteit, die worden gebouwd in drie vormen: prismatische, cilindrische en pouch cellen. Een cruciaal onderdeel van onze accu’s is het Battery Management System (BMS), dat essentieel is voor de veiligheid en levensduur van de accu. De kwaliteit van het BMS kan sterk variëren, wat vaak de prijsverschillen tussen vergelijkbare accu’s verklaart. De 48|100 LiFePo4 Accu: Optimaal voor Elektrische Boten Onze 48|100 LiFePo4 accu staat centraal in onze oplossingen voor elektrische boten. Deze hoogwaardige accu is uitgerust met een geavanceerd BMS, speciaal aangepast voor elektrische vaartuigen. Deze accu is een standaardonderdeel in onze offertes voor bootombouwprojecten. Voor meer informatie over de specificaties en voordelen van onze LiFePo4 accu’s voor elektrische boten, bezoek onze website of neem direct contact met ons op.

Wat onderscheidt onze accu?

BETROUWBAAR
Betrouwbare LiFePo4 Technologie. Onze accu’s zijn opgebouwd uit veilige en duurzame Lithium ijzerfosfaat (LiFePo4) cellen. Dit betekent niet alleen topprestaties, maar ook gemoedsrust tijdens al je uren op het water.
HOOGWAARDIG BMS
Ons geavanceerde BMS is doorontwikkeld met jouw behoeften in gedachten. ondervoltage behoudt ons BMS voldoende restcapaciteit om nog een jaar in werking te blijven, waardoor onbalans wordt voorkomen, zelfs als je accu’s gedurende langere tijd stil liggen.
GEBRUIKSVRIENDELIJK
Onze accu’s zijn volledig autonoom en kunnen standalone worden gebruikt. De Amphenol radsok connectoren zorgen voor veilige en gemakkelijke verbindingen. Installeer en vaar zonder gedoe! Desgewenst kunnen onze 48|100 BMS + Can accu’s communiceren middels CAN met elk NMEA netwerk.
STROOMMETING
Kies de stroommetingsoptie die bij jou past. Of je nu een externe shunt of een CAN-verbinding via het NMEA-protocol wilt gebruiken, wij bieden flexibiliteit voor jouw specifieke behoeften.
PRIJS
Wij begrijpen de waarde van betaalbare kwaliteit. Onze accu’s zijn competitief geprijsd, zonder concessies te doen aan prestaties. De hoogste kwaliteit voor een eerlijke prijs.
GARANTIE
Vertrouw op onze 5 jaar volledige garantie en geniet van de gemoedsrust die wordt geleverd met onze bewezen uptime. Meer dan 200 accu’s zijn al ingebouwd zonder enige downtime. Wij leveren wat we beloven!
B2B
Werk samen met ons voor zakelijke kansen of ontdek onze whitelabel opties voor een naadloze integratie in jouw merk of voor jouw werf.

Kies met vertrouwen, ondersteund door E-WERF

E-WERF staat klaar om te assisteren bij het maken van de juiste keuze, ongeacht het type boot of budget. Onze experts hebben de expertise om op maat gemaakte oplossingen te bieden die aansluiten bij de specifieke behoeften van elke klant. Of het nu gaat om een snelle RIB, een werkboot of een ander vaartuig, we streven ernaar om de beste elektrische oplossingen te vinden die binnen het beschikbare budget passen. Met E-WERF kunt u rekenen op professioneel advies en hoogwaardige service, zodat uw vaartuig optimaal presteert.

Algemene informatie

Product model:LFP48100BMS
Accu chemie:Lithium ijzerfosfaat / LiFePo4 / LFP
Leverancier:E-WERF BV, Jachthavenweg 42, 1081KA Amsterdam
Nominaal voltage:51,2 Volt DC
Capaciteit:100Ah
Energie:5,12 kWh
Terminals:Amphenol Radsok

Cyclus en levensduur

80% ontladingsdiepte:2500 cycli
70% ontladingsdiepte:3000 cycli
50% ontladingsdiepte:5000 cycli

Ontlading

Maximaal ononderbroken laadstroom:100A
Aanbevolen ononderbroken ontlaadstroom:75A
Einde van ontlaadspanning:40V

Accu afmetingen

Lengte:601 mm
Breedte:381 mm
Hoogte:149 mm
Gewicht:45kg

Lading

Laadspanning:56V
Floatspanning:54,4
Maximale laadstroom:50A
Cutoff voltage:48V
Laadmodus:CC/CV

Bedrijfscondities

Bedrijfstemperatuur Ontlading – 30 °C to + 50 °C
Lading+ 5 °C tot + 40 °C
Opslagtemperatuur 3000 cycli
Bescherminsgklasse IP65
×

Hallo!

 

× kom direct in contact!