Over E-werf

In een notendop

E-WERF BOUWT AAN DE TOEKOMST

E-Werf is een scheepswerf in Amsterdam met als een van de kernactiviteiten het ombouwen van bestaande, traditioneel aangedreven, boten naar elektrische voortstuwing. Hier ligt een grote ambitie en deze sluit tevens aan bij het voornemen van de gemeente Amsterdam om vanaf 2025 alle beweging op het water uitstootvrij te laten plaatsvinden

e propellor v2
Maatwerk oplossingen

Elke boot is anders en elke eigenaar heeft andere wensen. E-WERF adviseert jou welke motor, accu en toebehoren het beste bij jouw boot en vaarwensen passen. Geen eenheidsworst maar maatwerk. Technisch en Financieel. Wij bouwen niet alleen om…

We Electrify!

Bekijk onze
trailer

Het water is van ons allemaal
laten we er samen, in alle stilte,
van genieten.

Dit maakt e-werf uniek

Je kiest voor het beste kom langs en het plezier begint al

Bij E-WERF staat persoonlijk contact met onze klanten voorop. Wij vinden het belangrijk om jou te leren kennen en je behoeften te begrijpen, zodat we op maat gemaakte oplossingen kunnen bieden die aan jouw specifieke eisen voldoen. Ons hele team is enthousiast en toegewijd aan het leveren van de best mogelijke service en het creëren van een prettige omgeving waarin je altijd welkom bent.

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten altijd weten waar ze aan toe zijn. Daarom zijn wij transparant in onze prijsopgaven en zorgen we ervoor dat onze tarieven scherp geprijsd zijn. Bij ons kom je dus niet voor verrassingen te staan en we bieden altijd waar voor je geld. We zijn er trots op dat we kunnen zeggen dat we onze klanten een eerlijke en betrouwbare service bieden en dit zien wij dan ook terug in de feedback die wij krijgen.

Veiligheid is voor ons van het grootste belang en daarom zorgen we bij E-WERF voor een goed aangelegd systeem om een veilige en betrouwbare elektrische vaarervaring te garanderen. Bij het ontwerpen van onze systemen gebruiken we alleen de meest kwalitatief hoogstaande materialen om ervoor te zorgen dat jij je geen zorgen hoeven te maken over de veiligheid en betrouwbaarheid tijdens het varen. Wij staan voor de hoogste kwaliteit en veiligheid en zijn trots op onze reputatie als betrouwbare leverancier van elektrische vaarsystemen.

Bij ons is ontzorgen van onze klanten een vanzelfsprekendheid. Hoewel we ingewikkelde systemen ontwerpen en bouwen, merk jij daar niets van. Wij zorgen ervoor dat onze systemen eenvoudig te bedienen zijn, zodat jij alleen de sleutel hoeft om te draaien en te genieten. Bovendien voeren wij ook andere (onderhouds)werkzaamheden uit voor onze klanten, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over het onderhoud van jouw boot. Wij geloven in een totaaloplossing.

Bij ons kunt u rekenen op service op de grachten van Amsterdam. Met onze eigen werkboot M.o.a.b. kunnen wij storingen verhelpen als de boot door een andere werf is omgebouwd. Ook kunnen wij kleine werkzaamheden uitvoeren, zodat jij altijd kunnen genieten van je vaarervaring zonder je zorgen te hoeven maken over eventuele problemen. Wij zijn er trots op dat we onze klanten een uitgebreide service kunnen bieden, waarbij we zorgen voor hun comfort en gemak, waar ze ook zijn.

Doordat wij al een behoorlijk aantal jaren ons ons hebben toegelegd op elektrisch varen hebben we een schat aan kennis en expertise opgebouwd die ons in staat stelt om innovatieve oplossingen te bieden die vooroplopen in de markt. We blijven onszelf uitdagen om te blijven innoveren en onze klanten de best mogelijke ervaring te bieden.

"Last but not least" Als jachtbouwer vinden wij het allerleukste om boten milieuvriendelijker te maken en worden nog blijer als jij van een stille boot geniet.

"Last but not least" Als jachtbouwer vinden wij het allerleukste om boten milieuvriendelijker te maken en worden nog blijer als jij van een stille boot geniet.

FEITEN EN CIJFERS

DE VOORDELEN VAN HET LATEN OMBOUWEN VAN JE BOOT IN EEN PAAR CIJFERS.

 

Onderhoud

De elektromotoren die E-Werf gebruikt hebben nagenoeg geen bewegende delen waardoor onderhoud overbodig wordt. Wanneer er lood/zuur accu's worden geplaatst moeten deze tijdig worden bijgevuld met gedemineraliseerd water. Wanneer je dit zelf doet of wanneer je kiest voor een onderhoudsvrij Lithium accu pakket dan kun je zelfs tot 100% besparen op de kosten van het onderhoud. Dit levert al snel een besparing op van ruim €250,- per jaar.

Binnenhavengeld

In de Gemeente Amsterdam krijg je 69% korting per m2 wanneer je boot op een milieuvriendelijke wijze wordt aangedreven. In andere steden zijn mogelijk zelfs subsidies van toepassing waar je aanspraak op kunt maken bij het laten ombouwen van uw boot.

Koppel

De Elektromotoren die wij gebruiken zijn zuinig en heel erg sterk. Zo is de 8,5kw motor te vergelijken met een dieselmotor van ongeveer 35pk. In tegenstelling tot een dieselmotor echter, is dit vermogen bij elk toerental volledig beschikbaar.

Hoe werkt het elektrisch ombouwen van een boot

Het ombouwen van jouw boot is een project waar wij je graag bij betrekken

Al overtuigd of direct contact?

KENNISMAKING​
Allereerst zullen wij tot een volledige analyse komen van je boot om vervolgens een volledig advies uit te brengen over de wenselijke en mogelijke activiteiten; eventueel in een meer fasen plan. Nadat wij samen met jou een plan hebben gemaakt, krijg je van ons een offerte waarin precies is aangegeven welke zaken door ons worden aangepakt. Alles volgens de meest actuele veiligheids- en kwaliteits normen.
PLANNING EN START VAN HET PROJECT​
Hierbij wordt de boot bij ons aangeleverd en volgt nogmaals een schouwing in samenhang met de afgesproken activiteiten. Eventuele “verrassingen” worden met je doorgesproken nog voordat er belangrijke kosten worden gemaakt; eventueel kan dit leiden tot aanpassing van de overeenkomst.
OUD ERUIT​
Hierbij worden motor, en eventuele aandrijvings componenten zoals bijv. schroef en schroefas verwijderd (wij hebben aandacht voor hergebruik en restwaarde) alsmede besturingselectronica en eventueel delen van het interieur.
NIEUW ERIN​
Hierbij wordt de nieuwe aandrijflijn ter plaatse gemonteerd. Eventuele ondersteuning wordt opnieuw, in eigen beheer, vervaardigd. Aanpassing op de schroefas wordt gerealiseerd. Besturingselectronica (grotendeels met de motor meegeleverd wordt opnieuw aangelegd.
TEST & OVERDRACHT
Nadat de beoogde eindfase is bereikt vindt een uitvoerige testfase plaats waarna ons team eventueel kan adviseren tot aanvullende werkzaamheden. Dit laatse proberen wij echter zoveel mogelijk te vermijden om je de meest optimale transparantie te kunnen aanbieden. Wanneer de testprocedure succesvol is verlopen, is de boot kaar voor aflevering en kun je elektrisch gaan varen. Voor ons was dit een openbaring; wij zijn er zeker van dat jij dit ook zo zult ervaren!.
VAREN EN SERVICE​
Na een paar weken wil je niet anders meer en ben je volledig gewend aan het rustige gekabbel van de golfjes tegen je boot. Wij willen graag dan even de boot nog een keertje nakijken en waar nodig alles nog even aandraaien. Wanneer je verder nog punten van aandacht hebt dan kunnen wij hier ook meteen naar kijken.

Dit maakt e-werf uniek

Je kiest voor het beste.  kom langs en het plezier begint al

Goede en betrouwbare partij! Wij hebben 2 boten in onderhoud en zijn zeer tevreden met E-werf.

PACO VOORHANS
VAREN-MET-VRIENDEN
Oude harding reddingsloep fantastisch mooi opgeknapt. Daarna enorm goed geholpen toen door mijn eigen toedoen boot vol regen water was gelopen. Super bedankt en fantastisch werk geleverd.

A.L.
El Jefe - Harding MS Lifeboat electric
Amsterdam Jachtbouw heeft mijn oude Harding fantastisch mooi afgemaakt. Hij heeft al mijn (soms moelijke) wensen professioneel gerealiseerd. Altijd behulpzaam en een echte expert in boten, dus een echte aanrader voor alle soorten werkzaamheden! Super bedankt Olivier, ik ben enorm blij met het resultaat!

T.K.
Home Office - Harding Lifeboat
Olivier van Amsterdam Jachtbouw heeft mij voortreffelijk geholpen. Een afspraak voor het aanbrengen van Finsulate werd uitgebreid naar vervanging van de lader van mijn elektrische boot. Hij dacht mee over oplossingen en is speciaal op zijn vrije dag terug gekomen om de nieuwe lader te plaatsen zodat we het weekend nog konden varen. Ik kan dit bedrijf iedereen aanraden!

MP. V.D
Marrakech Express - Aluminium electric propelled tender
Mijn klassieke sloep voorzien van motor en lithium accupakket. je ziet er niets aan af maar wat een genot om mee te varen. Olivier denkt mee en werkt uiterst nauwkeurig. dankjewel

D.V
Wije sloep
Mijn klassieke sloep voorzien van motor en lithium accupakket. je ziet er niets aan af maar wat een genot om mee te varen. Olivier denkt mee en werkt uiterst nauwkeurig. dankjewel

D.V
Wije sloep
Goede betrouwbare partner om je boot bij om te laten bouwen naar elektrisch. Meer kan ik simpelweg niet zeggen.

ENEVIANDA
Dit bedrijf heeft echt zorg voor de klant en ze werken uitstekend samen met Green Marine (de leverancier van de electro motor en toebehoren). Zelfs buiten mijn garantietijd werd mijn vraag grondig door beide partijen onderzocht en kostenloos opgelost. Deze mensen staan dus 100% achter hun product. Ik beveel e-werf en Green Marine aan iedereen aan.

Bryan
In de herfst van 2021 heb ik E-werf gevraagd om in mijn nog betrekkelijk jonge Waterdream 740 een elektrische aandrijving te monteren. We kwamen snel tot overeenstemming op hoofdlijnen en vervolgens werd een gedetailleerde schatting opgesteld van kosten, materialen, en tijdsplanning. Olivier en Jaap zijn zeer goed op de hoogte van de techniek en de uiteindelijke montage verliep snel, efficient en zonder veel problemen. Alle taxaties van tijd en kosten werden exact gerealiseerd. Inmiddels vaar ik alweer een paar maanden probleemloos elektrisch in Amsterdam. Bij vragen kan ik altijd meteen bij Olivier en Jaap terecht, tot nu toe konden de weinige issues meteen online worden opgelost. Al met al heb ik E-werf ervaren als zeer kundig, 100% betrouwbaar, en bijzonder plezierig in de omgang!

P. KENNINCK
KISS THAT FROG - WATERDREAM S740
Omdat we straks alleen nog maar met electromotor mogen varen, kwam ik bij E-Werf uit voor de renovatie van mijn sloep. De pragmatische aanpak en behulpzaamheid sprak mij enorm aan, zo werd de electromotor in het late voorjaar op korte termijn geplaatst en kon ik nog volop genieten van mijn nieuwe aanwinst. E-Werf geeft uitstekend advies over mogelijkheden, type motoren, batterij capaciteit. Nazorg en onderhoud is van uitzonderlijk niveau. Inmiddels is ook de renovatie tot in de puntjes uitgevoerd. Ik ben bijzonder tevreden.

L. R.
LOOSE - HARDING RS 640
De beste producten en diensten komen van bezielde personen en bedrijven. E-Werf is zo’n bezield bedrijf met betrokken, bevlogen medewerkers. Klantgericht, hands on, praktisch en budget vast. In drie maanden tijd van een aan een Schots vrachtschip hangende reddingsboot, naar een stijlvolle sloep die inmiddels geruisloos over de Friese wateren glijdt. Ik vond het proces heel leuk met E-Werf. En ik ben heel blij met de sloep.

J.A. DEKKER
HARDING MCB 24 (ZERO)
Mijn boot is prachtig omgebouwd! Van stinkende lawaaiige diesel naar stille elektromotor. Een genot om mee te varen. Verbouwing netjes binnen de offerte en planning. Erg aardige en zeer vakkundige mensen.

HANS F.
PETY - INNOVAAR
Previous slide
Next slide

Ombouw prijzen

RICHTPRIJZEN VAN ONZE STANDAARD PAKKETTEN WAARMEE U MINIMAAL 8 UUR KUNT VAREN.

Natuurlijk volgen wij de, sterk in beweging zijnde, markt nauwlettend. In technisch en ook in financieel opzicht volgen de ontwikkelingen elkaar zeer snel op. Denk in dit verband ook aan de batterij- en accu technologie! Dit maakt dat wij bij de keuze voor elektrische voortstuwing uw gesprekspartner kunnen en willen zijn. Op diverse online plaatsen vinden wij momenteel aangeboden product/prijs combinaties die wij onduidelijk en verwarrend vinden omdat een juiste keuze alleen in goede samenspraak tot stand kan komen. Wij zijn er van overtuigd dat wij, volgend op zo’n contact, desgewenst, een uiterst scherpe aanbieding kunnen doen. De hieronder genoemde bedragen kunnen dus alleen als, zeer grove, richtprijzen worden gezien.

DE GENOEMDE PRIJZEN ZIJN INCLUSIEF BTW., INBOUW EN VERWIJDEREN VAN UW OUDE MOTOR EN TOEBEHOREN!

boot klein
Klein

tot 5 mtr

vanaf

€ 2500,-

boot middel
Middel

5 mtr tot 8.5 mtr 

vanaf

€ 13000,-

boot groot
Groot

7 mtr tot 10 mtr

vanaf

€ 18500,-

boot super
Anders

vanaf 10 meter of snelvarend

Op aanvraag

×

Hallo!

 

× kom direct in contact!