Inboard Motoren

Perfecte vervanging van een diesel of benzine motor

E-WERF levert een aantal verschillende typen inboard elektrische motoren. Afhankelijk van de grootte, het gewicht en het gewenste vaargebied van de boot hebben wij een passende motor. Deze motoren worden geplaatst op de plek waar nu de diesel motor staat. Vaak kunnen we de huidige fundatie behouden en gebruiken maar wanneer nodig dan passen wij deze aan om de motoren pas te maken in de boot. De accu’s kunnen wij naargelang onder de motorkist kwijt of wij plaatsen deze in ongebruikte ruimte in de boot. E-WERF heeft ondertussen zo veel ervaring met verschillende boten dat wij altijd tot de best mogelijke optie komen waarbij wij de opbergruimte zo veel mogelijk proberen te sparen

Met een Green Marine motor draag je bij aan een schone wereld, zonder in te leveren op plezier en prestatie. Zo dragen we samen bij aan een toekomst waarvan wij met zijn allen kunnen genieten. Want wij weten het zeker: de toekomst van varen is elektrisch! Niet alleen omdat het duurzamer is, ook omdat elektrische bootaandrijving beter is dan ouderwetse motoren in praktisch elk opzicht. Energiezuinig, uitstootvrij en goedkoper om te gebruiken en onderhouden. En niet te vergeten: Heel. Erg. Leuk.

De Green Marine motoren zijn praktisch onverwoestbaar en onderhoudsvrij dankzij het slimme ontwerp en direct-drive technologie. Dit maakt ze ook zuiniger en krachtiger dan andere elektrische boot motoren. Behandel je jouw Green Marine elektrische boot motor goed? Dan kan je er een leven lang van genieten

Model
Lengte boot
Gewicht boot
Vergelijkbaar diesel
GMM 4.0
tot 6 meter
0-3 ton
10 – 15 pk
GMM 8,5
6 tot 8 meter
3 – 6 ton
25 – 30 pk
GMM 17,5
8 tot 10 meter
6 – 12 ton
50 – 60 pk
GMM 22
> 10 meter
> 12 ton
110-120 pk

Kijk welke motor het best geschikt is voor jouw boot op onze configurator

De binnenboordmotoren van Green Marine Motors zijn AC inductiemotoren, ook wel bekend als wisselstroommotoren. Dit heeft als voordeel dat de motoren niet slijten en geen onderhoud nodig hebben. De motoren draaien op een laag toerental, maar leveren tegelijkertijd enorm veel koppel.
De motoren werken, ongeacht de grootte van de boot, op een veilige spanning van 48 volt. Dit maakt het systeem altijd veilig in gebruik, wat er ook mag gebeuren. En dat is een belangrijke factor: veel motorpakketten hebben hogere voltages en worden geïnstalleerd met beschermende kleding. Bij het gebruik van het systeem moet je goed opletten dat je niet in aanraking komt met delen van het systeem die een schok kunnen geven omdat dat erg gevaarlijk is. Onze 48 volt-systemen zijn altijd veilig om mee te werken.

Dankzij onze slimme direct-drive technologie, waarbij de motor direct op de schroefas bevestigd wordt, ervaar je zo min mogelijk krachtverlies. Wat betekent dat voor jou als eindgebruiker? Minder slijtage, minder energieverbruik en optimaal vermogen. De elektromotor kan ook in een hybridevariant gecombineerd worden met de bestaande brandstofmotor of een aggregaat. De motore (behalve de 40 kW) zijn luchtgekoeld. Je hoeft dus geen waterkoelingsin- stallatie te installeren, wat gewicht en geld scheelt. Wordt de motor onverhoopt toch te warm? Dan wordt het vermogen automatisch begrensd door de slimme controller, om de motor te beschermen.

model
Vermogen
Max koppel (Nm)
Max toerental
Afmetingen (lxbxh)
Gewicht
GMM 4.0
4kW
42
975
323x235x308mm
33kg
GMM 8,5
8,5kW
81
990
407x338x333
70kg
GMM 17,5
17,5kW
180
965
657x455x328
145kg
GMM 22
22kW
296
975
705x588x480
190kg

Kijk welke motor het best geschikt is voor jouw boot op onze configurator

Kijk welke motor het best geschikt is voor jouw boot op onze configurator